Uw tenen zijn de  spiegels van  uw persoonlijkheid

 


Kinderen en tenen lezen


Tenen leren lezen is een manier om spelenderwijs inzicht te krijgen in het karakter en persoonlijkheid van de eigenaar van de tenen. D.m.v. tegenanalyse stimuleer ik de kinderen al spelenderwijs de 'eigenschappen' in hunzelf en die van de anderen te leren herkennen, te benoemen en te waarderen. D.m.v. het tenen lezen leer je eigenwaarde, (zelf)vertrouwen en een positieve houding te ontwikkelen.

Steeds opnieuw merk ik dat kinderen heel open staan om hun tenen te laten analyseren en dat ze er plezier in hebben om te horen hoe verschillend een ieder is. Het is een geweldige ontdekking dat je dit aan de tenen van iemand kunt zien. Ze vragen honderd uit over alle verschillende tenen. Het laten zien van elkaars tenen en deze te leren lezen geeft onderling veel plezier en is een grote stimulans om elkaar te leren kennen en elkaars kwaliteiten te leren waarderen.

Ik kan uitgenodigd worden voor het geven van een workshop voor meisjes waarin we bijvoorbeeld eerst beginnen met een voetenbadje met heerlijk geurende oliën waarna we vervolgens de voeten van elkaar gaan masseren en daarna worden de nagels gelakt en/of beplakt met vrolijke bloemetjes en sterretjes om vervolgens de tenen te gaan lezen. Bij jongens kunnen we eerst een gipsafdruk van de voeten maken, die vervolgens beschilderd kan worden. Daarna gaan we elkaars echte voeten leren lezen. 

Dit alles op een luchtige, vrolijke en ongedwongen manier.